El Tres Postures

30/09/2017 | Blog

 

El Tres Postures, és un mòdul de forma abstracta i petites dimensions, fet amb fusta massissa, totalment adequat per quan l’infant inicia el desplaçament lliure.
Dona resposta a les capacitats psicomotrius dels infants d’ençà que comencen a desplaçar-se rastrejant, gatejant i després, a peu dret.
Com que és un mòdul consistent, pels materials dels quals està fet i equilibrat, per la forma; es manté estable i per tant, permet que els infants s’hi agafin, s’incorporin descobrint la verticalitat, i es mantinguin drets i segurs.
A poc a poc, el van rodejant i posteriorment s’hi enfilen. Un cop dalt, proven diverses postures i una d’elles és la d’asseure’s, descoberta per la qual mostren satisfacció d’haver-ho aconseguit sense l’ajut de l’adult.

 

Les diverses cares que pot mostrar el “tres postures”, segons el situï l’adult a l’abast de l’infant, permeten als seus ulls diverses formes i perspectives per anar descobrint amb la mirada, amb el tacte i de l’abordatge amb tot el cos. Per oferir als infants noves descobertes en el seu entorn de joc, et recomanem proposar els “tres postures” tapat amb roba, folrat amb papers, …
Quan els infants ja poden asseure’s per als àpats, el “tres postures” pot esdevenir l’element per asseure’s anterior a la cadireta o bé al tamboret, fiançant així la postura d’assegut, aconseguida per ell mateix.
D’aquesta manera, avança en la seva autonomia, sense haver d’asseure’l a partir d’alçar-lo en braços i evitaràs un desgast físic.
                                                   

 by Rosa Vidiella
(Educadora especialitzada i pedagoga)